CASIA OpenIR  > 毕业生  > 硕士学位论文
先进控制的应用研究及软件开发
其他题名Application Research and Software Development of Advanced Control
王修中
学位类型工学硕士
导师高东杰
2000-06-01
学位授予单位中国科学院自动化研究所
学位授予地点中国科学院自动化研究所
学位专业控制理论与控制工程
关键词先进控制 多变量预测控制 动态矩阵控制 过程辨识 最小二乘方法 Advanced Control Multivariable Predictive Control Dynamic Matrix Control Process Identification Least Squares Method
摘要本文是对作者先进控制研究和开发工作的一个比较全面的总结。在第一章, 文章对先进控制的产生和发展作了总体上的回顾和展望。在第二章详细论述了 作者开发的直接鲁棒辨识算法。第三章简要阐述了中间控制器的研究和开发工 作。第四章介绍了动念矩阵控制(DMC)算法。第血章详细叙述了多变量预测 控制软件开发的过程和多变量预测控制软件的使用说明。第六章总结了作者研 究生阶段先进控制软件开发的成果,并对以后的工作提出了一些建议。
其他摘要This paper is an overall summary of the author's work on the research and development of Advanced Control. In Chapter One, the paper gives a whole vista of the emergence and evolution of Advanced Control. In the second chapter, the direct and robust identification method presented by the author himself is illustrated in detail. In the third chapter, the work on the intermediate controller is briefly interpreted. In Chapter Four, the Dynamic Matrix Control algorithm is introduced. In Chapter Five, the process of the development of the software for Multivariable Predictive Control is elaborated and the instructions for the software are given at length. In Chapter Six, the paper summarizes briefly the main contributions and innovations of the work on the development of the control software done in the author's graduate study and some suggestions to the further work are proposed.
馆藏号XWLW580
其他标识符580
语种中文
文献类型学位论文
条目标识符http://ir.ia.ac.cn/handle/173211/7314
专题毕业生_硕士学位论文
推荐引用方式
GB/T 7714
王修中. 先进控制的应用研究及软件开发[D]. 中国科学院自动化研究所. 中国科学院自动化研究所,2000.
条目包含的文件
条目无相关文件。
个性服务
推荐该条目
保存到收藏夹
查看访问统计
导出为Endnote文件
谷歌学术
谷歌学术中相似的文章
[王修中]的文章
百度学术
百度学术中相似的文章
[王修中]的文章
必应学术
必应学术中相似的文章
[王修中]的文章
相关权益政策
暂无数据
收藏/分享
所有评论 (0)
暂无评论
 

除非特别说明,本系统中所有内容都受版权保护,并保留所有权利。